MENSEN CENTRAAL IN ZORG  

  MENSEN CENTRAAL IN ZORG  


Professionaliteit, Respect, Engagement & Teamwork  

  ALS KWALITEIT TELT!  


PZ H. Familie behaalde als eerste psychiatrisch ziekenhuis van België het NIAZ-kwaliteitslabel


"Ik ervaar het team als vlot, enthousiast, zichtbare werkvreugde en bovenal zeer vriendelijk. Ik ben enorm dankbaar dat ik beroep heb kunnen doen op jullie, dit hadden we als gezin nodig."

"Er wordt rekening gehouden met onze mening: bv. overleg met de keuken, bij medicatie opstart of wijziging."

Nieuws

Praatkaffee "In Balans": GEZOND SLAPEN


Dinsdag 13 maart 2018 om 19:30u gaat het volgende praatkaffee door waarbij fysiotherapeut Philippe Moens het zal hebben over 'gezond slapen'. 
Locatie: VC Mozaïek, Overleistraat 15A te 8500 Kortrijk

13/03/2018

Vrijheidsbeperkende maatregelen in de kinder- en jeugdpsychiatrie


In 2016 startte de Zorginspectie met een thematische inspectieronde rond vrijheidsbeperkende maatregelen (VBM) in alle kinder- en jeugdpsychiatrische diensten van Vlaanderen. Het inspectieverslag van ons ziekenhuis kan u hier raadplegen, evenals onze toelichting (klik hier) en onze visie op het omgaan met agressie (klik hier). 

Als ziekenhuis zijn wij er alvast van overtuigd dat de aandacht voor dit thema een dynamiek in gang zal zetten waarbij de sector én de Overheid zich als partners engageren om een verantwoord ethisch zorgbeleid te realiseren. Op de website van Zorgnet-Icuro (netwerk van zorgorganisaties) kan u de visienota rond dit thema nalezen en een zicht krijgen op zowel de engagementen vanuit de geestelijke gezondheidszorgsector als de noodzakelijke randvoorwaarden om deze engagementen te realiseren.     

26/10/2017

Theatervoorstelling ROTS


Loes Swaenepoel en Tim Taveirne (KASK), twee jonge makers die nu al o.a. Theater aan Zee en Fringe festival haalden, begeleiden mensen in behandeling bij PZ Heilige Familie Kortrijk en hun begeleiders in een bijzonder traject. Theatermaker, regisseur en cineast  Jan Geers volgt het parcours dat tot een voorstelling leidt die een inkijk geeft in de psychiatrie.

Lees verder

20/09/2017

Mensen centraal in zorg