Waarom werken bij PZ H. Familie

Wat maakt ons ziekenhuis uniek?

Onze medewerkers aan het woord...Investors In People


Het PZ H. Familie draagt sinds 2006 het fel begeerde ‘Investors in People’ label. Bovendien was het PZ H. Familie het eerste ziekenhuis in België met het label ‘Investors in People’. Vanuit onze overtuiging dat onze medewerkers het verschil maken is het investeren in menselijk kapitaal een blijvende must. Vanuit onze missie “mensen centraal in zorg” stellen we dus in de praktijk ook de medewerker centraal. Geen loze woorden in het PZ H. Familie. Lees verder...


Het PZ H. Familie als aantrekkelijke werkgever!

Meer weten omtrent jouw verloning? Je verkiest een evenwichtige balans tussen werk en privé? Kies je voor net dat ietsje meer verlof? Geniet je graag van talrijke  kortingen en vele extra's? 


Zeg je een ja op alle vragen? Lees dan zeker hier verder!  


Als je kiest voor het PZ H. Familie, dan kies je voor kwaliteit! Het PZ. H. Familie werd begin december 2016 bekroond met het Qmentum kwaliteitslabel en is hiermee het eerste psychiatrisch ziekenhuis in België dat de internationale organisatiebrede Qmentum kwaliteitsnorm heeft behaald. Het Qmentum kwaliteitskader toetst aan de hand van vooraf bepaalde en internationaal erkende normen of kwaliteitsvolle en veilige zorg gegarandeerd kan worden, alsook of de cultuur in de organisatie gericht is op continue verbetering.

Wil je meer weten over onze kwaliteitswerking, lees dan hier verder. 

Diversiteit


Het psychiatrisch ziekenhuis H. Familie uit Kortrijk won op 14 maart de diversiteitsprijs 2013 in de categorie ‘social profit’. De jury loofde het integrale beleidsplan, zorg voor individuele medewerkers en de positieve wijze waarop met verschillen wordt omgaan waardoor deze een troef en rijkdom zijn voor iedereen. Lees verder... of bekijk het filmpje


Vakantiejobs

Een centje bijverdienen tijdens de vakantie? 
Tijdens de vakantieperiode zijn wij steeds op zoek naar jobstudenten op de verpleegafdelingen en in de schoonmaak. Wacht niet te lang en doe je aanvraag reeds vroeg in het jaar want de plaatsen zijn relatief beperkt. Interesse? Registreer je dan snel op onze jobsite onder de vacature ‘vakantiejob’.Wens je meer info? 

Stages

Algemene info


Stage lopen in het PZ H. Familie? Dat kan! Wij bieden stageplaatsen voor artsen, sociaal werk, psychologie, bachelor in de toegepaste psychologie, verpleegkunde, ergotherapie, orthopedagogie, ....


Hoe jouw stage aanvragen?


Stuur een mailtje naar Sven Vercruysse (sven.vercruysse@pzhfamilie.be).
Voor een stage als arts kan je terecht bij  Dr. K. Stuer.


Praktisch


Je wordt op jouw eerste stagedag verwacht om 9 uur aan de receptie van het ziekenhuis (tenzij anders afgesproken). Je wordt er onthaald door Sven Vercruysse die je de nodige uitleg zal geven. Op jouw eerste stagedag wordt ook samen met jouw mentor op de afdeling jouw uurregeling opgemaakt.
Er wordt 10 euro waarborg gevraagd voor de toegangsbadge.
Uiteraard kan je in onze cafetaria jouw eigen middagmaal nuttigen of een warme maaltijd eten.
Omdat we in het hartje van Kortrijk liggen, is er niet zoveel gratis parking. Kies daarom voor het openbaar vervoer of spring op jouw fiets.
Wens je meer info over de afdeling waar je stage zal lopen? Neem dan een kijkje in de stagebundels.


Stagebundels

  • Leefgroep 1 (binnenkort online)
  • Leefgroep 2
  • Leefgroep 3 (binnenkort online)


Vrijwilligers

Vrijwilligers


In het ziekenhuis wordt een beroep gedaan op vrijwilligers om de cafetaria op regelmatige tijdstippen open te houden. We proberen samen met de vrijwilliger een passend werkschema op te bouwen.

Verantwoordelijke en contactpersoon is Evelyn Muylle. (evelyn.muylle@pzhfamilie.be)

Mensen centraal in zorg